Betonpolírozás

Polirozas

A polírozott beton padlók az 1980-as évek óta hódítanak. Az egyik legköltséghatékonyabb megoldás irodák és raktárépűletek padlóihoz, ráadásul a már megöregedett beton réteg is hatékonyan újítható fel vele és alakítható ki új esztétikailag is modern padlózat. A polírozott beton padlók a fugázás miatt könnyen és hatékonyan tisztíthatóak, ráadásul jóval egészségesebben is, hiszen a gombák, baktériumok sem képesek az illesztésmentes felületen megtapadni, így a szigorú szabályozott, higéniára érzékeny iparágakban (élelmiszer-, gyógyszeripar) is alkalmazható.

A csiszolás, polírozás minden cement alapú padlón alkalmazható, régi repedezett betonréteg esetén is. Gyémántszemcsés szerszámokkal eltávolítjuk a beton felső rétegeit, amig a lehető legkeményebb beton felületet nem kapjuk. Ezt követően egyre finomabb gyémánt szerszámokkal csiszoljuk, polírozzuk tovább, egészen míg el nem érjük a padló kívánt fényességét.

Betonimpregnálás

A betonimpregnálás nem mindenki által ismert fogalom, pedig ez egy olyan eljárás, amelyet már régóta alkalmaznak, és amellyel megóvhatjuk építményeinket az időjárás viszontagságaitól.

betonimpregnálással a csapadéktól illetve a nedvességtől és a lecsapódó párától óvjuk meg építményeinket.

A betonimpregnálás egy olyan eljárás, amely során valamilyen folyadékkal átitjuk a szilárd testet annak érdekében, hogy növeljük annak tartósságát. Egyértelmű, hogy épületeinkben és építményeinkben a nedvesség okozza a legtöbb kárt, ezért a betonimpregnálás a legjobb megoldás az ilyen károk megelőzésére.

A betonimpregnálással megakadályozzuk, hogy nedvességfoltok jelenjenek meg a homlokzaton és átnedvesedjenek a falak, de a betonimpregnálás a repedések, a fagykárok és a kő szétmállása ellen is védelmet nyújt. Azzal, hogy a betonimpregnálást elvégezzük, az építőanyagot vízlepergetővé tesszük, és így megakadályozzuk azt, hogy a nedvesség bejusson az építőanyagokba és az később károkat tegyen.

Az építőanyagok nagy része beereszti magába a vizet, és a kőbe beszivárgó nedvesség feloldja a sókat, és ez a folyamat később az anyag mállásához vezethet. Nem beszélve a hideg téli időjárásól, amikor a kőbe beszivárgott víz megfagy és szétfeszíti az építőanyagot. A betonimpregnálással megóvhatjuk építményeinket a fagykároktól. De nem csak a fagyoktól, hanem a kosztól, portól is megóvhatjuk épületeinket, mivel a kosz nem képes beülni a rétegekbe, és egy nagyobb esőzés egyszerűen lemossa, letisztítja az impregnált felületet.

Impregnalas

Kérjen ajánlatot