ÖNTERÜLŐ MŰGYANTA PADLÓ

Legyen szó bármiről, egy biztos: Csak akkor lehet építkezni, ha megvannak a biztos alapok. Való igaz, hogy alapok nélkül minden összeomlik, így a legfontosabb az, hogy először megfelelő alapot biztosítsunk és csak utána kezdjünk el építkezni.

A burkolatok esetében is nagyon fontos, hogy az aljzat megfelelő minőségben legyen elkészítve. Legyen szó akár hidegburkolatról, vagy melegburkolatról, jó minőségű  hordozó aljzat nélkül, nem lesz tökéletes a végeredmény.

Mielőtt elkezdenénk burkolni, minden esetben fontos, hogy leellenőrizzük az aljzatot, hogy az valóban vízszintes-e, kell-e esetleg korrigálni. Amennyiben korrekcióra van szükség, azt a legegyszerűbben különböző kiegyenlítő anyagok segítségével tehetjük meg. Ilyen anyag az önterülő beton is. Akármilyen felületről legyen szó, az aljzat kiegyenlítésében nagy segítséget nyújthat az önterülő beton.

Az önterülő beton használata egyszerű, és önállóan házilag is könnyen alkalmazható, éppen ezért vált népszerűvé. Az önterülő beton egy olyan előkevert termék, melyet a felhasználás előtt vízzel kell összekeverni, és azt követően könnyen használható. Az önterülő beton alkalmazható régi és új betonfelületre, betonaljzatra, hőszigetelő rétegre és hangszigetelő rétegre is, de padlófűtés csöveinek beágyazására és borítására is alkalmas.

Fontos, hogy a kezelendő felületnek mindig szilárdnak és pormentesnek kell lennie. Az anyag felvitelét követően az önterülő beton kb 3 – 6 óra múlva már járható. Az önterülő beton előnye, hogy nagy szilárdságú és kiváló terülési tulajdonságokkal rendelkezik.